Zomerse IJsjes van Melk- en Waterkefir
IJsjes uitdelen hoort bij de zomer en de schappen van de supermarkten liggen weer vol met een enorme keuze aan diverse ijslolly’s en schepijs. Allemaal erg lekker en verleidelijk natuurlijk! Maar wat erg leuk is om te doen, is zelf ijsjes maken. En het is helemaal niet moeilijk! En wat nóg leuker is, is als je je eigengemaakte water- of melkkefir gebruikt om deze ijsjes te maken. Op die manier is je ijs niet alleen erg lekker en weet je precies wat er in gaat, het is ook nog eens gezonder dan de ijs uit de supermarkt.
Tip: maak de ijsjes de avond van te voren zodat je op een warme dag zo een ijslolly uit de vriezer kunt pakken!
Benodigdheden van Yoghurt.nl
Voor Waterkefir ijslolly’s
Ingrediënten voor 4 – 6 ijslolly’s:
- 500 ml waterkefir
- 1 mango, geschild en van pit ontdaan
Bereiding:
- Pureer de mango tot het fijn is.
- Schenk de waterkefir er bij en meng even kort door elkaar.
- Schenk het mengsel vervolgens in leuke ijslolly vormpjes en zet in de vriezer.
- Laat de ijsjes minstens 6 uur vriezen voordat je ze uitdeelt.
Voor Melkkefir ijslolly’s
Ingrediënten voor 4 – 6 ijslolly’s:
- 500 ml melkkefir
- 250 gram aardbeien
- Mespunt vanillepoeder
Bereiding:
- Haal de kroontjes van de aardbeien en pureer ze tot ze fijn zijn.
- Schenk de melkkefir en vanillepoeder er bij en pureer nog even kort.
- Verdeel dit mengsel over 4 – 6 ijslolly vormpjes en zet in de vriezer.
- Laat de ijsjes minstens 6 uur vriezen voordat je ze er weer uit haalt.
Variaties:
- Uiteraard kun je hier eindeloos mee variëren. Wat denk je van sinaasappelsap, frambozen, blauwe bessen of zelfs een schepje cacao (in de melkkefir). Ook kun je melk- en waterkefir puur invriezen als je dat ook erg lekker lijkt.
- Omdat er een heel klein percentage alcohol in kefir voorkomt, worden de ijsjes niet keihard. Zeker met melkkefir kan het voorkomen dat ze te zacht blijven om uit de vormpjes te halen. Als dat gebeurt, geen paniek! Schenk het mengsel over in een afsluitbare bewaardoos en vries het nog even in. Resultaat: Melkkefir schepijs!
© Heleen, Yoghurt.nl