Yoghurtijs
Heerlijk als tussendoortje voor in de zomer of als dessert. Voor de yoghurt zijn de Bulgaarse yoghurtculturen gebruikt + volle houdbare (gesteriliseerde) melk.
Ca. 6 personen
Bereidingstijd: 20 min.
Wachttijd: min. 8 uur
Wachttijd voor serveren: 15 à 20 min.
Ingrediënten:
125 ml slagroom
500 ml Bulgaarse (volle) yoghurt
100 gr witte basterdsuiker
Topping suggesties:
• Geroosterd amandelschaafsel + honing
• Aardbeien in stukjes
Benodigdheden:
Kom
Mixer
Lepel
Diepvriesdoos
Optioneel: ijsmachine
Optioneel: koekenpan
1. Klop de slagroom lobbig tot vladikte. Klop halverwege de suiker erbij door.
2. Roer met een lepel de yoghurt erdoor.
3. Schep het mengsel in de ijsmachine en draai er smeuïg ijs van.
Of schep het mengsel in de diepvriesdoos en laat het bevriezen in de vriezer. Roer het mengsel om het uur met een vork om de ijskristallen kleiner te maken.
Afwerking:
4. Haal het ijs 15 à 20 minuten voor het serveren ijs de vriezer. Het ijs is lekkerder als het iets zachter wordt. Schep met een (ijs)lepel het ijs in mooie schaaltjes.
5. Garneer het ijs met geroosterd amandelschaafsel en honing of met stukjes aardbei.