Benodigdheden van Yoghurt.nl
Startercultuur voor Yoghurt Naturel
Yoghurt met speculoos, gebakken peer en munt
Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Dat is het uitgangspunt van dit recept. Ontzettend eenvoudig om te bereiden maar oh zo heerlijk. En ook nog eens echte herfstsmaken!
Duur: 15 minuten
Moeilijkheid: *****
Ingrediënten 2 personen:
- 1 peer
- 1 kleine el vanillesuiker en vanille extract
- blokje bakboter
- 4-6 verse muntbladeren
- zelfgemaakte yoghurt
- 4-6 speculooskoekjes
Bereidingsinstructies:
- schil de peer en snijd in fijne kleine blokjes.
- snijd de muntblaadjes fijn.
- voeg vanillesuiker en vanille extract toe aan de blokjes peer.
- voeg een klein blokje bakboter toe aan een hete pan en bak de peerblokjes voor enkele minuten.
- haal de pan van het vuur. Voeg 2/3de van de munt toe aan de peer. Meng door elkaar.
- mix de speculoos fijn.
- dresseer glaasjes met laagjes van peer, speculoos en je zelfgemaakte yoghurt. Werk af met munt.
Foto en recept © foodbydreams