Een heerlijke cheesecake met de smaak van honing en blauwe bessen. Door het snufje zout krijgt de cheesecake een verrassende smaak van een vleugje zout in combinatie met het zachte zoete van de honing. Een cheesecake is een machtige taart, maar door de blauwe bessen blijft het lekker fris. De cheesecake kan prima een dag van te voren worden gemaakt.
10 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: ca. 4 uur
Ingrediënten
- 1 pak bastagnekoeken
- 100 gr gezouten roomboter
- 250 gr monchou
- 80 ml vloeibare honing
- 150 ml uitgelekte yoghurt (hangop)
- 2 blaadjes gelatine
- 50 ml citroensap
- 1,5 tl vanillesuiker
- Snufje (zee)zout
- 150 gram blauwe bessen
Benodigdheden
- Springvorm
- Bakpapier
- Blender
- Klein pan
- Steelpannetje of schaaltje
- Mixer
- Kom
Bereidingswijze
- Bekleed een springvorm met bakpapier.
- Blendt in de blender de bastognekoeken helemaal fijn.
- Verwarm de boter in een kleine pan tot deze helemaal vloeibaar is. Haal de pan van het vuur en roer de bastognekoekkruimels er door heen. Doe het mengsel in de springvorm en druk dit met een lepel aan.
- Klop met de mixer de monchou romig.
- Mix de honing door de monchou tot er een glad geheel ontstaat. Voeg daarna de hangop, vanillesuiker en zout toe en mix weer tot er een glad mengsel ontstaat.
- Verwarm het citroensap in een pannetje of in de magnetron. Voeg de gelatineblaadjes toe aan het sap en roer dit door tot het helemaal is opgelost.
- Wacht tot de gelatineoplossing iets is afgekoeld en roer het daarna rustig door het monchou-yoghurtmengsel.
- Giet het mengsel over de bastagnebodem en zet het daarna in de koelkast tot het mengsel is opgestijfd.
- De bosbessen over de taart verdelen en klaar is de cheesecake!