Gratis verzending bij besteding boven de € 50,-

Voor 22.00 besteld, vandaag verstuurd

Handige links

Socials

Vragen?

service@yoghurt.nl

Waarom zelf yoghurt maken?

Zelf yoghurt maken is goed voor je.

Yoghurt is een eeuwenoud melkproduct dat je op veel verschillende plekken tegenkomt. Het principe van yoghurt, namelijk het fermenteren van (koe)melk met bacteriën, wordt overal te wereld toegepast. De smaak, textuur en soort bacteriën dat bij de bereiding gebruikt wordt, verschilt per gebied waar de yoghurt vandaan komt. Hier in Nederland is de standaardmethode van yoghurt maken, gebaseerd op twee verschillende bacteriën: de LactobacillusBulgaricus en de Streptococcus thermophilis. Deze bacteriën (culturen) eten de van nature aanwezige melksuikers uit de melk op en geven op die manier de prettige zure smaak en dikke textuur aan yoghurt. Dit proces noemen we fermenteren.

Zelfgemaakte yoghurt is vers.

Geen yoghurt is zo vers als zelfgemaakte yoghurt. Elke lepel zelfgemaakte yoghurt bevat miljoenen levende yoghurtbacteriën. Dit in tegenstelling tot de yoghurt uit de supermarkt. Na productie duurt het minstens een week voordat yoghurt in supermarkt schappen beland. Een reis die de meeste melkzuurbacteriën niet overleven. Het verschil in versheid proef je.

Zelf smaak en hoeveelheid bepalen.

Als je zelf yoghurt maakt heb je vrijheid in het soort melk dat je wilt gebruiken en de hoeveelheid die je wilt produceren. Onze starterculturen zijn per pakje goed voor tot wel 30 liter yoghurt, maar stellen je ook in staat om bijvoorbeeld per keer slechts een halve liter te maken. Dat is helemaal aan jou. Het soort melk dat je gebruikt is ook net wat jij wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor koeienmelk of geitenmelk, rauw of gepasteuriseerd, maar je kunt ook lactosevrije yoghurt maken op basis van sojamelk.

Zelf yoghurt maken is natuurlijk.

Yoghurtproducten uit de supermarkt zitten vol met kunstmatige kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen en stabilisatoren. Dit is anders bij onze producten. Onze startersculturen zijn puur natuur en bevatten het enige wat nodig is om heerlijke yoghurt te maken: yoghurtbacteriën. Deze bacteriën zorgen voor een heerlijke smaak en mooie textuur.

Zelf yoghurt maken is leuk.

Last but not least. Met de producten van Yoghurt.nl ontdek je hoe yoghurt wordt gemaakt en hoe leuk het is om het zelf te maken.

Maak kennis met onze yoghurtproducten

Snelle levering

Voor 22.00 besteld, vandaag verstuurd met PostNL

Gratis bezorging vanaf € 50,-

Betaal geen verzendkosten bij besteding boven de € 50,-

Breed productassortiment

Kwaliteitsproducten voor fermenteren en zelf maken

Veilig en eenvoudig betalen

Betaal met vertrouwde, veilige betaalmethoden