Sinaasappel-yoghurtijs
6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Opstijftijd: ca. 4 uur (in ijsmachine)
Ingrediënten
- 350 ml zelfgemaakte volle yoghurt
- 125 ml slagroom (ongezoet)
- 150 gr sinaasappel (1 grote sinaasappel)
- 50 gr suiker
- 1 el citroensap
Benodigdheden
- (gekarteld) schilmesje
- Mixer
- Spatel
- Ijsmachine
- Bakje wat in de vriezer kan
Bereiding
- Maak de sinaasappel schoon zodat er voornamelijk vruchtvlees over blijft. Doe dit door met een gekarteld schilmesje de schil van de sinaasappel te snijden en de witte kern uit de sinaasappel te halen.
- Snij de sinaasappel in kleine stukjes.
- Klop de slagroom half stijf (lobbig).
- Roer de yoghurt door de slagroom tot een glad mengsel. Roer vervolgens ook de suiker, stukjes sinaasappel en citroensap door het mengsel.
- Giet het mengsel in de ijsmachine en laat draaien volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine (meestal 20 tot 30 minuten).
- Schep het ijs in een bak en laat het opstijven in de vriezer (ca. 2 tot 4 uur).