Probiotisch Chocolade IJs
Het is bijna zomer, de dagen worden duidelijk steeds langer en de temperatuur stijgt langzaamaan richting aangename temperaturen. Tijd voor… ijs! Maar dan lekker zelfgemaakt en uiteraard probiotisch!
Maak deze heerlijke traktatie met het teveel aan yoghurt of melkkefir dat je hebt en voeg er een avocado aan toe voor extra voedingswaarde en een heerlijke romige textuur.
Benodigheden van Yoghurt.nl:
Ingrediënten
- 500 ml yoghurt of melkkefir
- 250 ml room of kokosmelk
- 50 gram cacaopoeder
- 75 gram fijn gemalen kokosbloesemsuiker of dadelstroop
- 1 avocado
- 1 el vanille extract of ¼ tl vanillepoeder
- 1 tl wodka of rum optioneel
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een blender en pureer tot er een gladde mix ontstaat.
- Proef of het zoet genoeg is. Pas eventueel wat aan.
- Schenk alles in een ijsmachine en laat een half uur draaien.
- Hevel het ijs over in een bewaardoos met deksel en zet voor 4 uur in de vriezer.
- Serveer met wat geschaafde pure chocola en het verplichte muntblaadje!
Tips
- Geen ijsmachine? Schenk het in een bewaardoos met deksel en roer elk half uur even door met een vork.
- De alcohol voorkomt dat het ijs keihard wordt. Dit is optioneel. Een ander trucje is door de bewaardoos in een plastic zak te wikkelen voordat je het invriest.
- Maal het suiker eerst even fijn in een koffiemachine of met een vijzel. Dit komt de structuur van het ijs ten goede.
© Yoghurt.nl, Heleen Quantrill