Deze week ging receptontwikkelaar en voedselfotografe Iris van het Instagram account zoetjes_aan aan de slag met onze Yoghurt Naturel culturen. Ze maakte een prachtig mango-kokos-cakeje.
Wat heb je nodig voor deze heerlijke mango-kokos-cake:
Benodigdheden van Yoghurt.nl
Startercultuur voor Yoghurt Naturel
Ingrediënten
- Droge ingrediënten:
– 30g havermeel
– 30g bloem
– 25g erythritol
– 0.5 theelepel bakpoeder
– 10g gedroogde geraspte kokos
– snufje zout - Natte ingrediënten:
– 1 (flax)ei
– 35g mangopuree
– 15g (vegan)boter - Topping:
– eigengemaakte naturel yoghurt
– mango blokjes
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden. Mix alle droge ingrediënten in een kom.
- Mix de boter en het ei totdat deze zacht en goed gemengd is.
- Doe ondertussen de mangoblokjes in een blender en mix het tot puree.
- Voeg langzaam de droge ingrediënten toe aan het gladde boter/ei mengsel.
- Voeg ook de mango puree toe.
- Vet een ronde kleine springvorm in (diameter van 12 cm) en giet je beslag hierin.
- Bak voor 30 minuten totdat je cakeje mooi goudbruin is.
- Top met de heerlijke eigengemaakte yoghurt en klaar is kees!
Foto en recept © zoetjes_aan