Wat is kwark?
Heb jij je wel eens afgevraagd wat kwark nu precies is? Bij kwark denken mensen aan hele dikke yoghurt of hangop. Maar kwark is geen yoghurt. Kwark is melk die is aangezuurd met melkzuurbacteriën. Na fermentatie wordt de melk uitgelekt, of opgehangen, en wat overblijft is kwark. Om eenzelfde..
Waarom zelf kwark maken?
Zoals je op de pagina ‘Wat is kwark’ hebt kunnen lezen, is kwark uit de supermarkt van een andere klasse dan de originele kwark gemaakt met kaasbacteriën en stremsel. Dat zelfgemaakte kwark niet alleen veel lekkerder is, maar dat het ook nog eens heel eenvoudig..
Hoe maak je zelf kwark?
Je hebt er weinig speciale hulpmiddelen voor nodig en je kan het makkelijk ‘negeren’. Geen tussentijdse controles of vele handelingen vereist. Alle hulpmiddelen die je nodig hebt, kun je overigens bij ons bestellen. Dit is aan te raden om in huis te..