Gratis verzending bij besteding boven de € 50,-

Voor 22.00 besteld, vandaag verstuurd

Handige links

Socials

Vragen?

service@yoghurt.nl

Hoe maak je zelf kaas?

Hoe maak je zelf kaas?

Zelf verse kaas maken is niet moeilijk. Het enige dat je nodig hebt is een van onze complete kaaskits en melk of room.

Algemene tip voordat je begint
  • Lees eerst alle instructies volledig door om een beeld te krijgen van wat je moet doen.
  • Haal de melk of room uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  • Maak je werkplek goed schoon. Niet alleen je aanrecht, maar ook alle benodigdheden als kommen en lepels maak je goed schoon met heet water.
  • Gebruik geen aluminium, koperen of anti-aanbakpannen omdat die kunnen reageren met de melk. RVS pannen en hulpmiddelen zijn het beste. Plastic hulpmiddelen en glas zijn ook prima.
  • Kies de meest verse melk die je kunt krijgen. Koop geen lang houdbare melk.
  • Als je een kleinere hoeveelheid wilt maken dan die je in het bijgeleverde boekje ziet, halveer dan gewoon alle hoeveelheden.
  • Week je kaasdoek 5 minuten in heet water om schadelijke bacteriën te doden.

Zo maak je zelf verse kaas:

  1. Kies een recept uit het bijgeleverde boekje en koop de benodigde hoeveelheid melk en/ of room.
  2. Zet alle benodigdheden klaar en zorg dat alles goed schoon is. Zie tips hierboven.
  3. Los het citroenzuur of rennet op in gekookt en afgekoeld water.
  4. Verwarm de melk in een ruime pan tot de aangegeven temperatuur. Gebruik hiervoor de bijgeleverde thermometer. Let op: Op de thermometer staat zowel Fahrenheit als Celsius. Check dat je de juiste temperatuur hebt.
  5. Zodra de melk klaar is, roer je het citroenzuur, rennet en/ of eventuele zout door de melk en roer je het voorzichtig door.
  6. Je zal zien dat de melk van structuur verandert.
  7. Volg de instructies specifiek voor het soort verse kaas dat je wilt maken. Dit verschilt per soort. Lees de stappen rustig door. Kaasmaken heeft geen haast.
  8. Laat de kaas uitlekken met behulp van de kaasdoek als dat van toepassing is. En doe de verse kaas eventueel in de kaasvorm.
  9. Check de instructies hoe lang je de kaas op moet laten stijven en hoe lang hij daarna houdbaar is.
  10. Bewaar de verse kaas in een luchtdichte doos in de koelkast.

Je ziet het, zelf verse kaas maken is niet alleen erg eenvoudig om te doen, het is ook nog eens ontzettend leuk en bevredigend. Je zelfgemaakte kaas smaakt heerlijk en het zal een leuk gespreksonderwerp zijn als je je gasten vertelt dat de kaas die de eten door jou gemaakt is.

Maak kennis met onze kaasproducten

Snelle levering

Voor 22.00 besteld, vandaag verstuurd met PostNL

Gratis bezorging vanaf € 50,-

Betaal geen verzendkosten bij besteding boven de € 50,-

Breed productassortiment

Kwaliteitsproducten voor fermenteren en zelf maken

Veilig en eenvoudig betalen

Betaal met vertrouwde, veilige betaalmethoden