Couscous Salade met Fetakaas
Inspiratie nodig voor een lekkere en makkelijke lunch om mee te nemen? Couscous is perfect om salade van te maken en je kan het eindeloos combineren met allerlei heerlijke groenten en smaakmakers. Dit is een basisrecept voor couscous salade met zelfgemaakte fetakaas waar je naar behoefte en smaak zelf groenten aan toe kunt voegen.
Benodigdheden van Yoghurt.nl
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 rode ui
- 30 gram verse platte peterselie
- 250 gram snoeptomaatjes
- 2 el appelcider azijn
- ½ tl gedroogde munt
- 300 gram couscous
- 2 tl zout
- 1 citroen, rasp en sap
- 400 ml kokend water
- 300 gram zelfgemaakte fetakaas in blokjes – klik hier voor onze Mediterrane Kaaskit
- 40 gram gemengde pitten
- Olijfolie, zout en peper
Bereiding
- Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Halveer de snoeptomaatjes. Doe dit met de fetakaas blokjes in een kom en besprenkel met de azijn, munt en wat olijfolie. Laat even trekken.
- Doe de couscous in een ruime kom en meng het zout en citroenrasp en -sap erdoor. Schenk het hete water er over en roer even door. Dek af en laat 10 minuten staan.
- Zodra de couscous het water heeft opgenomen, roer je het even door met een vork. Roer vervolgens het kaas-ui mengsel erdoor en daarna de pitten. Breng verder op smaak met zout en peper.
- Verdeel dit mengsel over vier potten met deksel en bewaar in de koelkast.
© Heleen, Yoghurt.nl