Wil je een chocoladecake met yoghurt maken?
Monique van der Vloed van Meukvrij met MoniqueĀ heeft een heerlijk recept voor chocoladecake gemaakt. Ze gebruikt hierbij zowel zelfgemaakte Yoghurt Naturel als Kefir.
De volgendeĀ ingrediĆ«ntenĀ heb je nodig voor de chocoladecake:
- 2 bananen
- 200 gram zonnebloempitten
- 200 gram pompoenpitten
- 100 gram walnoten
- 2 eetlepels Stevia sweet Xtra
- 2 eetlepels biologische magere cacaopoeder
- 1,5 eetlepel wijnsteenbakpoeder
- 150 ml zelfgemaakte Yoghurt Naturel
De volgendeĀ ingrediĆ«nten hebĀ je nodig voor de topping van de chocoladecake:
- 8 eetlepels Stevia Icing poedersuiker
- 1 eetlepel biologische magere cacaopoeder
- Melk Kefir bereid met Kefir Startersculturen
Zo maak je de chocoladecake:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een middenmaat vierkant cakeblik in met kokosolie en bekleed met bakpapier.
- Maal alle ingrediƫnten voor de cake in de keukenmachine tot een gladde massa.
- Verdeel het mengsel in het cakeblik
- Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten. Blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen.
- Meng de cacaopoeder door de poedersuiker en voeg steeds kleine beetjes Kefir toe tot er een mooi stevig glazuur ontstaat. Besmeer de cake met het glazuur en laat drogen.
Wij zijn erg benieuwd wat jij er van vindt.Ā LaatĀ het ons weten in een reactie!
Ben super benieuwd hoe dit zal smaken, dus aan de slag. Bedankt hiervoor!