Broodje kip-mango-ananassalsa
Voor de yoghurt kunnen de naturel of Bulgaarse yoghurtculturen worden gebruikt in combinatie met volle of halfvolle melk.
4 personen
Bereidingstijd: 15 min.
Ingrediënten:
1 gerookte kipfilet
75 gr mango chutney
150 ml yoghurt
¾ blik ananas
4 lente-uitjes
50 gram rozijnen
75 gr grof gehakte cashewnoten
1 dessertlepel geraspte limoenschil
4 el limoensap (ca. 1 limoen)
1 tl kerriepoeder
½ tl zout
4 Italiaanse bollen
Benodigdheden:
Kom
Mes
Rasp
1. Wel de rozijnen in heet water.
2. Snij de kipfilet, ananas en lente-ui in stukjes. Knijp het meeste sap uit de ananas en doe deze in een kom samen met de kipfilet en lente-ui.
3. Voeg de mango chutney, yoghurt, cashewnoten, limoenschil, limoensap, rozijnen, kerriepoeder en zout toe aan de kom. Roer alles door elkaar.
4. Beleg de Italiaanse bollen met de kip-mango-ananassalsa.
Variatietip: de kip-mango-ananassalsa is ook lekker met (zelfgemaakt) naanbrood. Bijvoorbeeld als bijgerecht van een Indiaas gerecht of als voorgerecht/tussendoortje.