In tegenstelling tot onze eigen yoghurtculturen zijn de yoghurtmixen van Hansells voor eenmalig gebruik. Je kan deze yoghurt niet doorkweken voor nieuwe batches met yoghurt.
Zelf Hansells yoghurt maken is ontzettend eenvoudig:
Stap 1. Meng met koel water
Vul de inzetbeker voor de helft met koel, schoon drinkwater (15-20°C). Voeg de yoghurtmix toe, sluit het deksel en schud goed. Voeg vervolgens meer water toe tot het bakje gevuld is tot 1 liter. Plaats het deksel terug, schud goed, laat de lucht uit het bakje en sluit het opnieuw.
Stap 2. Plaats in de yoghurtmaker
Giet kokend water in de lege yoghurtmaker tot de aangegeven lijn. Plaats de inzetbeker in de yoghurtmaker en sluit het deksel.
Stap 3. Wacht totdat je yoghurt klaar is en laat afkoelen
Wacht 8 tot 10 uur, haal de inzetbeker uit de yoghurtmaker en zet het in de koelkast om af te koelen. Roer voorzichtig voor het opdienen.
Geniet van je zelfgemaakte yoghurt!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.