Wat is yoghurt?
Yoghurt is een eeuwenoud melkproduct dat je op veel verschillende plekken tegenkomt. Het principe van yoghurt, namelijk het fermenteren van (koe)melk met bacteriën, wordt overal te wereld toegepast. De smaak, textuur en soort bacteriën dat bij de bereiding gebruikt wordt, verschilt per gebied waar de yoghurt vandaan komt..
Waarom zelf yoghurt maken?
Stap een willekeurige supermarkt binnen en je zal een grote verscheidenheid aan yoghurtproducten vinden: mager, halfvol en uit verschillende windstreken (denk bijvoorbeeld aan Griekse en Bulgaarse yoghurt). Je kunt kiezen uit yoghurt van koemelk, geitenmelk of zelfs kokosmelk of sojamelk. Vervolgens vind je allerlei verschillende soorten
Hoe maak je zelf yoghurt?
Tegenwoordig maken we in het Westen steeds minder basisvoedingsmiddelen als brood, kaas, yoghurt en zure groenten zelf. Waarom zouden we ook als het zo eenvoudig in elke supermarkt te krijgen is? Wij vinden dat jammer, want als je zelf dit soort gefermenteerde producten maakt..