Aardbeien-yoghurtijs
6 personen
Dit heerlijk aardbeien-yoghurtijs is zowel in de winter te maken met diepvriesaardbeien als in de zomer met verse aardbeien. De roze kleur van het ijs is perfect voor Valentijnsdag en “liefde gaat door de maag” zeggen ze toch? Verras je Valentijn met dit heerlijke aardbeien-yoghurtijs. Of maak het lekker voor jezelf/je vrienden/familie/de overbuurvrouw!
Bereidingstijd: 30 minuten
Opstijftijd: ca. 4 uur (in ijsmachine)
Ingrediënten
- 350 ml zelfgemaakte volle yoghurt
- 125 ml slagroom (ongezoet)
- 150 gr aardbeien (ingevroren of vers)
- 60 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/2 el citroensap
Benodigdheden
- Mixer
- Spatel
- Blender (optioneel)
- Ijsmachine
- Bakje wat in de vriezer kan
Bereiding
- Klop de slagroom half stijf (lobbig).
- Snij de verse aardbeien in stukjes of doe de bevroren aardbeien in de blender en tot de aardbeien in kleine stukjes zijn.
- Roer de yoghurt door de slagroom tot een glad mengsel. Roer vervolgens ook de kristalsuiker, vanillesuiker en citroensap door het mengsel tot de suiker helemaal is opgelost. Roer tot slot de aardbeienstukjes mee.
- Giet het mengsel in de ijsmachine en laat de ijsmachine draaien volgens de gebruiksaanwijzing (meestal 20 tot 30 minuten).
- Schep het ijs in een diepvriesbakje en laat het opstijven in de vriezer (ca. 2 tot 4 uur).
- Decoreer het ijs voor het opdienen eventueel met aardbeien, aardbeiensaus of suikerhartjes.