Inspiratie nodig voor een uniek dessert om op tafel te zetten tijdens het kerstdiner? Wat dacht je van volkoren-kefirwafels met zelfgemaakt yoghurt-roomijs? Met dit recept uit ons boek Variëren met kefir maak je indruk op al je gasten!
Benodigdheden van Yoghurt.nl
Ijsmachine
Volkoren-kefirwafels met rode bessen
Duur: 1 uur bereiden
Moeilijkheid: *****
Wafels zijn eigenlijk altijd goed: als een zondags ontbijt, een hartige variant als lunch, of natuurlijk deze variant met verse vruchten die het goed doet als toetje. Slagroom of een bol ijs erbij, of natuurlijk allebei en je hebt het perfecte nagerecht
Benodigdheden:
- Wafelijzer
- 500 ml melkkefir
- 4 bolletjes yoghurt roomijs
- 150 gr bloem
- 150 gr volkoren tarwemeel
- 100 gr suiker
- 2 tl bakpoeder
- Snuf kaneel
- 2 eieren
- 50 gr boter
- Rode bessen of ander fruit
- Eventueel: ijslepel om het beslag in het wafelijzer te scheppen
Bereiding
- Mix in een grote kom bloem, tarwemeel, suiker en bakpoeder en kaneel bij elkaar.
- Klop de eieren erdoor.
- Smelt daarna de boter in een steelpannetje en mix dit vervolgens door het mengsel.
- Voeg ten slotte de kefir toe en roer nog eens goed door.
Is het beslag klaar? - Verwarm dan het wafelijzer en vet deze in.
- Afhankelijk van de grootte van je wafelijzer, vul je de platen met 1,5-2 ijslepels beslag.
- Sluit het wafelijzer en bak tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Dat duurt ongeveer 5-7 minuten. Serveer de wafels met de bolletjes roomijs, rode bessen of ander vers fruit, en smullen maar!
Eet smakelijk!
Foto en recept © Variëren met kefir.