Food Innovation Student Lot van natuurlijklot ging voor ons aan de slag met de Vegan Kaaskit van The Big Cheese Making kit. Naast een vegan mozzarella, maakte ze ook vegan mascarpone. Lot combineerde de vegan mascarpone namelijk met deze veel te lekkere carrot mugcake. Helemaal vegan dus, glutenvrij én zonder geraffineerde suikers. Een top ontbijtje of verwenmomentje tussendoor. Ga jij het ook proberen?
Benodigdheden van Yoghurt.nl
Ingrediënten
- 4 el havermeel
- snuf speculaaskruiden
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 geprakte banaan
- 2 el (plantaardige) melk
- 30 g geraspte wortel
- klein handje walnoten/pecannoten
- 2 el (plantaardige) mascarpone (bereid met de vegan kaaskit)
- 1 tl dadel/ahorn/agave siroop
Bereiding
- Mix de havermeel, speculaaskruiden, bakpoeder, banaan, melk, wortel en noten door elkaar.
- Vet een ovenbestendige mok in.
- Giet het beslag in de mok en plaats de mok voor 3 minuten in de magnetron op 600 watt.
- Haal de mini carrot cake uit de mok en laat het volledig afkoelen.
- Mix ondertussen de (plantaardige) mascarpone en dadelsiroop door elkaar.
- Snijd de mini carrot cake door de helft, verdeel 1 el mascarpone over de bodem, plaats de bovenkant erop en smeer ook hier nog 1 el mascarpone over.
Foto en recept ©natuurlijklot.com