Maureen van bymaufies.com maakte een smeuïge chocoladetaart met zelfgemaakte kefir! Zo wordt de chocoladetaart toch nog een ietsje-pietsje beetje gezond… Nee wie houden we voor de gek. Deze chocoladetaart is wellicht niet heel gezond, maar wel ontzettend lekker! En door de kefir smaakt het net een tikkeltje anders. En het recept is erg eenvoudig. De bereiding bestaat uit slechts één stap! Kortom; dat kan iedereen dus jij ook.
Waar wacht je nog op? Aan de slag!
Benodigdheden van Yoghurt.nl
Ingrediënten
Voor een springvorm van 18 cm:
- 180 gram bloem
- 125 gram suiker
- 55 gram cacaopoeder
- 3 tl bakpoeder
- 60 ml zonnebloemolie
- 5 el appelmoes ongezouten
- 120 ml sinaasappelsap
- 250 ml zelfgemaakte kefir
- Snufje zout
Bereiding
Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom. Doe dit hetzelfde voor de natte ingrediënten. Voeg samen en meng goed door. Stort in de ingevette springvorm en bak voor 55-60 min.
Foto en recept © bymaufies