Hansells Yoghurt
Voordelen van zelfgemaakte yoghurt
Yoghurt is gezond en voedzaam voor het hele gezin. Om van de gezondheidsvoordelen van yoghurt te kunnen genieten, moeten levende en actieve culturen aanwezig zijn. Culturen hebben een kort leven, daarom is verse zelfgemaakte yoghurt de beste manier om ervoor te zorgen dat u de volledige gezondheidsvoordelen krijgt.
[sf_button colour=”orange” type=”standard” size=”standard” link=”https://www.yoghurt.nl/?post_type=product&s=hansells” target=”_self” icon=”fas fa-arrow-right” dropshadow=”no” rounded=”no” extraclass=””]Hansells yoghurtculturen bestellen[/sf_button]
Hansells Yoghurt:
- Bevat 4 actieve, levende culturen, waaronder acidophilus en bifidus
- Is verser dan gekoelde kant-en-klare yoghurt uit de winkel
- Bevordert een gezond bacterieel evenwicht in het spijsverteringsstelsel
- Bevordert de groei en aanmaak van nuttige micro-organismen
- Is eenvoudig te maken, voeg gewoon water toe
- Kan in elke yoghurtmaker worden gebruikt
- Volledig natuurlijk
- Bevat geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen.
- Bevat geen stabilisatoren of conserveermiddelen
- Is een bron van calcium
- Geschikt voor vegetariƫrs
Hoe wordt yoghurt gemaakt?
Melk wordt gefermenteerd door melkzuurbacteriĆ«n (culturen; Lactobacillus bulgaricus en Streptococcus thermophilus). De melkeiwitten coaguleren en vormen een verdikt, zuur voedingsmiddel dat we ‘yoghurt’ noemen.
Wat zijn levende culturen?
De woorden ‘levende culturen’ verwijzen naar de levende organismen – Lactobacillus acidophilus en Bifidobacterium lactis. Deze heilzame bacteriĆ«n zijn van nature aanwezig in de darmen
Voordelen van yoghurtculturen?
De levende culturen, melkzuurbacteriƫn (LAB), in Hansells Yoghurt vervullen nuttige functies in het menselijk lichaam wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd, zoals:
- Helpt de gezondheid van het darmkanaal door een gezonde spijsvertering te ondersteunen
- Helpt het lichaam voedsel af te breken
- Bevordert een gezond evenwicht tussen ‘vriendelijke’ en ‘slechte’ bacteriĆ«n door de groei en activiteit van nuttige micro-organismen te stimuleren
- Bevordert de weerstand
- Synthetiseert vitamines zoals vitamine B
- Helpt bij het afbreken van lactose waardoor yoghurt meer geschikt is voor mensen met (een milde) lactose-intolerantie
- Kan helpen het effect van antibiotica op de goede bacteriƫn in de darm te verminderen
Hansells Yoghurt bevat 4 actieve, levende culturen, waaronder Acidophilus en Bifidus (bekend als AB of A + B).Ā
Yoghurt voedzaam?
Yoghurt is zeer voedzaam en een goede bron van essentiƫle voedingsstoffen, waaronder eiwitten, calcium, riboflavine, thiamine, vitamine A, E en natuurlijke vetten.
Eiwit
Eiwit is verantwoordelijk voor het repareren, reguleren en beschermen van elk weefsel in het menselijk lichaam. De vaste stoffen van melk in Hansells Yoghurt hebben meer geconcentreerde eiwitten dan vloeibare melk. De opname van eiwitten wordt ook verhoogd door de aanwezigheid van actieve melkzuurculturen.
Calcium
Calcium is van cruciaal belang voor botgroei, ontwikkeling en onderhoud op elke leeftijd en in elke levensfase. Het speelt ook een rol in de functie van zenuwen, spieren, nieren en het hart. Calcium speelt een vitale rol bij de preventie van osteoporose, een veel voorkomende ziekte, vooral bij vrouwen.
Vitaminen
RiboflavineĀ is een in water oplosbare B-vitamine die helpt bij het produceren van energie in alle cellen in uw lichaam en is van fundamenteel belang voor het metabolisme van vetten, koolhydraten en eiwitten.
Vitamine B1 /ThiamineĀ is een in water oplosbare B-vitamine die cellen in uw lichaam helpt energie uit koolhydraten te produceren. Het is essentieel voor het functioneren van het hart, spieren en zenuwstelsel omdat het een rol speelt bij het uitvoeren van zenuwimpulsen en bij spiercontractie.
Vitamine A,Ā een in vet oplosbare vitamine, is belangrijk voor botgroei, voortplanting, immuunfunctie en gezichtsvermogen. Vitamine A helpt uw ogen om licht om te zetten in hersensignalen waarmee u beelden kunt observeren. Het speelt ook een rol bij het creĆ«ren van gezonde witte bloedcellen.
Vitamine EĀ is een in vet oplosbare vitamine. Het werkt voornamelijk als een antioxidant, dus helpt het schade door vrije radicalen te voorkomen of te verminderen, waardoor het risico op gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen of kanker wordt verminderd.
Natuurlijke vetten
Vetten zijn een essentieel onderdeel van een uitgebalanceerd dieet. Naast het leveren van energie aan het lichaam, helpen natuurlijke vetten ook om ‘bouwmateriaal’ van cellen en weefsels zoals het celmembraan te vormen.
[sf_button colour=”orange” type=”standard” size=”standard” link=”https://www.yoghurt.nl/?post_type=product&s=hansells” target=”_self” icon=”fas fa-arrow-right” dropshadow=”no” rounded=”no” extraclass=””]Hansells yoghurtculturen bestellen[/sf_button]