Fruit UFO’s
Dit heb je nodig:
- 1 nectarine, in stukjes, pit verwijderen
- 1 abrikoos, pit verwijderen
- een kleine appel, gewassen en in de schil, in stukken gesneden
- twee bananen
- 1 kleine peer, gewassen en in de schil, in stukken
- 250 gram boekweitmeel
- 200 gram zonnebloempitten
- 25 gram lijnzaad
- 25 gram chiazaad
- anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder
- 100 ml melkkefir
Om te garneren:
- yakonsiroop (verkrijgbaar in de biowinkel)
- kokossnippers
- rozijnen
- moerbeien
- ongezouten, ongebrande pinda’s
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een kleine bakplaat met hoge rand met bakpapier. Je kunt ook een braadslede gebruiken. Maal eerst al het fruit kort fijn in de keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten voor de koek toe en maal tot een fijne massa. Stort op de bakplat uit en verdeel. Zorg dat de plak ongeveer 2 cm hoog blijft. Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Steek met een ronde koekuitsteker ronde koeken uit de plak. Besmeer deze met wat yakonsiroop. Bestrooi met de kokossnippers, rozijnen, pinda’s en moerbeien