Hangop met vers fruit
Dit heb je nodig:
· 1,5 liter kefir/karnemelk of yoghurt
· Notenmelkzalk om hangop te maken
· 1 vanillestokje
· 125 ml slagroom
· Bastogne koekjes
· 6 el suiker
· 370 ml bramen op lichte siroop (pot)
· 150 g blauwe bessen
· 1 el maizena
· 2 el (kraan)water
Zo maak je het:
1. Hang de notenzak op, bijvoorbeeld in een weckfles. Klem de notenzak dan tussen de deksel. Schenk de yoghurt/kefir/karnemelk erin, dek af en zet 8 uur in de koelkast, zodat het vocht uit de yoghurt kan lekken.
2. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop de slagroom stijf met 2/3 van de suiker. Schep de hangop uit de notenzak in een kom en roer los. Spatel het vanillemerg en de slagroom erdoor.
3. Doe de bramen met siroop, bessen en de rest van de suiker in een steelpan. Breng aan de kook. Roer de maizena met het water tot een glad mengsel. Voeg toe aan de bramen en bessen en laat op hoog vuur al roerend binden. Neem van het vuur.
4. Bedek de bodem van de schaaltjes met bastogne koekjes.
5. Verdeel de hangop over de schaaltjes en schenk de warme saus erbij.
Hangop maken is er eenvoudig als je onze notenzak gebruikt. In deze notenzak maak je eenvoudig hangop van yoghurt, Kefir, of karnemelk.
Als je kopieert en plakt in WORD, kan je het makkelijk printen
Het zou wel handig zijn mocht er een bundeltje recepten komen dat printklaar is 🙂