Appeltjes uit de oven in appelkaneelyoghurt
Heerlijke warme appeltjes gevuld met pecannoten en muesli uit de oven in appelkaneelyoghurt. Een feestje als ontbijt of lekker, maar gezond tussendoortje! Dit recept is geschikt voor 2 grote porties of 4 kleine porties.
Gebruik voor dit recept onze Yoghurt Naturel
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 20 minuten
Ingrediënten
Appeltjes:
- 2 appels (Pink Lady, Elstar, Jonagold)
- 20 gr pecannoten
- 10 gr muesli
- 2 handjes vol rozijnen
- 1 el honing
- Eventueel citroensap (om verkleuring van de appels tegen te gaan)
Appelkaneelyoghurt:
- 350 ml volle yoghurt
- 1 tl kaneel
- Resterende stukjes vruchtvlees van de twee appels
Benodigdheden
- Scherp mes
- Ovenschaal
- Oven
- Twee schaaltjes/kommetjes
Bereiding
Gevulde appels:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Wel de rozijnen in warm water.
- Hak de pecannoten in stukjes
- Halveer de appels en haal het klokhuis eruit. Hol de appel verder uit. Zorg er voor dat de “schil” ongeveer 1 cm dik blijft. Bewaar het vruchtvlees wat over blijft voor de yoghurt. Doe eventueel wat citroensap op de appels als deze bruin beginnen te kleuren.
- Mix de pecannoten, muesli, rozijnen en honing door elkaar en vul de uitgeholde appels met het mengsel. Probeer de rozijnen zoveel mogelijk te bedekken met de rest van het mengsel om zo verbranding te verkomen.
- Doe de gevulde appels en het vruchtvlees uit de uitgeholde appels in een ovenschaal en zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Appelkaneelyoghurt:
- Mix de yoghurt, kaneel en het vruchtvlees van de appels (nadat ze in de oven zijn geweest) door elkaar.
- Verdeel de yoghurt over twee schaaltjes en leg de gevulde appeltjes in de yoghurt.
Eet smakelijk!
[…] Appeltjes uit de oven met kaneelyoghurt – Recept van Yoghurt.nl […]